Candidatura d'Unitat Popular

Sant Pere de Riudebitlles

Protocol per unes festes lliures de violències masclistes

L'ajuntament penjarà diferents cartells informatius de la campanya "No és no!", en especial als espais d'oci de la Festa Major.

En motiu de la Festa Major de St. Pere de Riudebitlles el cap de setmana 5, 6, 7 i 8 d'agost, l'ajuntament durà a terme en fase de proves un protocol d'actuació contra les violències masclistes.

El protocol elaborat per la regidoria de Drets Socials i Participació Ciutadana, basant-se amb altres experiències i ajuntaments, s'ha adaptat a les particularitats del nostre poble. En el cas de Riudebitlles, pel volum d'habitants que tenim i problemàtiques que poden sortir, aquests protocols exerceixen més com una eina de reflexió que no pas d'intervenció. Entès així, el fet de difondre'l o la necessitat de tenir-lo, no és tant per donar una resposta a agressions concretes que tinguem detectades, sinó per fer una tasca de prevenció i posar sobre la taula diferents comportaments (molts d'ells habituals i quotidians en el sí de la nostra societat) amb la intenció de qüestionar-los i l'objectiu d'erradicar-los.

No deixa de ser una eina més per difondre tota la tasca que estan duent a terme diferents institucions públiques com l'Observatori contra l'homofòbia, arrel de l'aprovació al Parlament al 2014 la Llei per garantir els drets de les persones LGBTI.

Durant aquesta Festa Major el protocol estarà en fase de prova, i ens servirà per si cal modificar alguna cosa fer-ho abans de l'aprovació definitiva. 

Des d'aquest enllaç podeu consultar el text complert del Protocol.